Marc Spekreijse, Circular Plastics NL


Marc Spekreijse is directeur van Circular Plastics NL. In deze functie is Marc verantwoordelijk voor het uitrollen van het Nationaal GroeiFonds programma: Circular Plastics NL. Met dit achtjarige programma wil Marc de industrie en de onderzoekswereld laten samenwerken om technologisch te innoveren en de waardeketen van kunststofproducten circulair te maken.

Contact

Profielfoto van Marc Spekreijse
Marc Spekreijse
Managing Director Circular Plastics NL
Neem contact op

Wat wij belangrijk vinden

Circulaire Plastics NL ontwikkelt verschillende programma’s om materiaal- en procesinnovaties voor circulaire plastics te realiseren en daarmee toe te werken naar 100% circulariteit in 2050 en de Nederlandse economie duurzame groeikansen te bieden. Het doel is om partijen bij elkaar te brengen om knelpunten op te lossen en de transitie te versnellen met de inzet van blended finance producten of subsidie instrumenten.

Hoe wij daaraan werken

“We kunnen niet eindeloos gebruik blijven maken van fossiele brandstoffen als grondstof voor plastics, maar ook niet zonder deze materialen in ons dagelijkse leven. Het programma Circular Plastics NL biedt een unieke kans om een bijdrage te leveren aan de noodzakelijke transitie naar meer circulariteit. Deze transitie vraagt enorme investeringen, inspanningen en innovatie in de gehele waardeketen. Die kunnen we met dit Nationaal GroeiFonds-programma versnellen. Ik hoop met mijn academische achtergrond en internationale ervaring in het bedrijfsleven bij te dragen aan een effectievere samenwerking tussen industrie, overheid en de onderzoekswereld.”