TNO en multinationals starten LCET R&D Hub


LCET (Low-Carbon Emitting Technologies) is een coalitie van toonaangevende chemiebedrijven binnen het World Economic Forum. Zij zetten zich in voor een netto-nul en circulaire toekomst.

De R&D-hub voor afvalverwerking is het eerste project van LCET. Deelnemers zijn BASF, Covestro, Dow, Mitsubishi Chemical, SABIC, Solvay en LyondellBasell. TNO zal de R&D-hub hosten en beheren, de technologieontwikkeling leiden, de projecten coördineren en uitvoeren.

Als initiatief van de particuliere sector zal de R&D-hub de technische uitdagingen aanpakken die te maken hebben met afvalverwerking. Het is gericht op industriespecifieke onderwerpen die verband houden met de ontwikkeling van mechanische en chemische recyclingroutes.

De eerste reeks R&D-projecten gaat van start in de tweede helft van 2023. De projecten zijn gericht op het verlagen van CO2-emissies en innovatieve technologieën voor efficiënte plastic afvalverwerking.

Meer informatie over het initiatief is hier te vinden: TNO and 7 chemical multinationals start R&D hub for waste processing - Agro & Chemistry (agro-chemistry.com).


An advanced recycling plant using optical separation. Foto: STEINERT, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons